HAZIQAHANIS :)
Bahaya Kurang Tidur [PENTING]
Wednesday, February 26 | 9:49 AM | 0 comment(s)
Assalamualaikum.



Ngantuknyaaaaaa . Dari semalam tak tidur, pagi ni baru rasa efeknya . Bukan taktau kesan buruk tak cukup tidur tapi saje je buat-buat taktau . Tadi blogwalking terjumpa pulak satu blog ni yang bagitau effects lack of sleep . Takut gila baca , boleh bawak kematian youuuuuuu kalau tak cukup tidur . Ayoyoo , taknak la mati sebab tak cukup tidur , kot ye pun kalau boleh nak kahwin dulu Hehehe *gatal*

So, ni sedikit sebanyak yang aku dapat dari blog tu :

  • Kurang tidur boleh buat otak jadi lembab. (Alamak!)
Hal ini demikian kerana *power bm* , jika kita kurang tidur , kita takkan fokus lagi-lagi dalam kelas masa cikgu tengah mengajar. Tang tu la masa yang paling syok sekali nak tidur hehehe. Bila kita tak fokus, apa yang cikgu dok membebel ajar kat depan tu langsung tak masuk dalam kepala , kalau masuk pun 2 peratus je agaknya. Selain tu , tidur ni pun dapat menolong otak cerna pastu susun apa yang berlaku harini , apa yang kita belajar dan sebagainya.

  • Kurang tidur MUNGKIN boleh menjadi medium penyakit lain untuk hinggap kat kita (Ayat apa ni)
 Contoh-contoh penyakit : Sakit jantung, strok, darah tinggi, denyutan nadi berubah-ubah dannnn sakit hati (?)

  • Kurang tidur boleh buat seseorang bertukar menjadi makhluk lain
Taktau ini betul ke tak. Harap saintis tolong kaji fakta yang ni. Betul ke kalau kurang tidur boleh jadi macam niiiiiiiiiiiiiii
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



























jeng jeng jeng

Hehe ok baiii

Labels: , , ,


Older Post | Newer Post
THE OWNER


TINGGALKAN JEJAK